FKA Twigs is op tour. De Magdalene-tour bracht haar gisteren naar het Koninklijk Circus.

De show stond gepland om 20 uur maar op dat moment was de zaal nog half leeg. En ik heb ondervonden hoe dat kwam. De wegen in Brussel zaten muurvast. Een simpele rit tussen Gent en Brussel duurde 2 uur. Aanschuiven, aanschuiven, rood licht, nog meer aanschuiven, nog meer rood,…. Maar ja, een rood licht meer kon geen kwaad. Het verkeer zat toch vast. Maar daar maalde ik niet om. Een autorit kan deugd doen.

Eenmaal aangekomen was ik net op tijd aan de balie om me aan te melden. Direct werden we naar de FOH geleid. De FOH: Front of House, een mooi woord voor ver weg van het podium.

En toen begon het wachten. Op een trapje met mijn rug tegen de trapleuning. Beetje praten met de collega fotografen, beetje volk-spotten, beetje wuiven, beetje lachen, beetje stralen, beetje bezig blijven want ja…. de zaal was gewoon te leeg om te beginnen.

Een uur na het voorziene startuur gingen de lichten uit. En FKA Twigs begon er aan.

Wat volgde was een wervelende show. Met kledijwissels, zwaarden, stellingen, danseressen en palen om rond te draaien. Jammer genoeg mocht ik maar 3 nummers fotograferen.

Blij en goedgezind kon ik terug richting Gent rijden. Met minder verkeer maar met een veel warmer gevoel.

All images are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.