De balzaal van de Vooruit is en blijft een leuke plek om te komen. Vroeger ging ik er regelmatig naar een fuif, de laatste jaren kan je me er vooral vinden tijdens optredens. Het is allesbehalve een klassieke concertzaal, eigenlijk totaal geen concertzaal maar het is er wel tof vertoeven daar boven het Vooruit-café, waar het ook altijd aangenaam zitten is.

Het was al even geleden dat ik naar de balzaal was gegaan maar Geppetto & the Whales wisten me toch weer eens naar daar te verleiden.

Eerst mocht Walther de zaal opwarmen. Maar dat was een beetje tegenvallend. Het was eerder de lege zaal opwarmen.

Ze deden hun best om toch het weinige publiek te entertainen en te overtuigen van hun kunnen. Langzaamaan groeide het publiek aan en langzaamaan ontdooide de band. Hun ellendig lange bindteksten werden korter en er kwam meer schwung in hun optreden. Maar ik kan niet zeggen dat ik overtuigd ben.

 

Het werd tijd voor het hoofdprogramma. Een zacht gebrom rolde door de zaal, de lichten doofden en Geppetto en de zijnen trokken het podium op. Het gebrom liep over in een schitterende intro die jammer genoeg plots bleef haperen omdat de gitarist zijn versterker niet aanstond…. Eventjes weg sfeer maar snel opgelost en direct ingepikt door de andere muzikanten.

Maar dat was maar een voetnoot. De band speelde een mooie set, afwisselend zacht en wat harder. 4 jaar hebben ze gewerkt aan hun nieuwe plaat en deze mag er zijn. Ze speelden nieuwe nummers afgewisseld met ouder werk. Kortom, veel afwisseling. En het publiek genoot duidelijk mee.

Mooie muziekjes om te luisteren en te genieten. En na het optreden even afzakken naar Vooruit café met een dromerig kopke…. het kan toch mooi zijn. Zoals pinguïns in een boom…. Dromerig mooi.

All pictures are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.