Op vrijdag 27 juli mocht ik naar Tomorrowland. Voor sommigen een Efteling voor volwassenen, anderen spreken over het beste festival ter wereld… Ik zag het als een uitstekende plek om wat foto’s te maken. Het was niet mijn eerste Tomorrowland dus ik wist al wat ik verwachten mocht. Maar toch blijft het een verrassing wat de dag zelf brengen zou.

Om 09.00 uur stapte ik mijn auto in richting Boom. Nadat ik mijn toegangsbandjes kreeg en mijn parkingvoucher op mijn voorruit had geplakt reed ik verder naar het festivalterrein zelf.

Ik installeerde me snel in het Media-village. Je mag de term village wel letterlijk nemen want het was een echt dorp met een eethoek, een bar, verschillende radiostudio’s en natuurlijk veel tafels voor de media van over de hele wereld.

Maar mijn hoofddoel lag op het festivalterrein zelf natuurlijk. Daarom nam ik mijn toestel ter hand en begon ik aan een wandeling van meer dan 25 kilometer in een loodzware hitte. Ik wandelde eerst over het zo goed als volledig verlaten terrein. Het is altijd leuk om dit te doen. Alles eens rustig bekijken, zonder mensenmassa. Ik zag prachtige podia, versieringen uit het land van de feeën, vlinders die mij in vervoering brachten,…

En dan gingen de deuren open, werden de bassen op gang getrokken en begon een feest. Ik bleef wandelen, kijken en vastleggen. Wat volgde was een uitgebreid fotoverslag over de hitte, de korte regenbui en vooral over het feest dat dit festival echt wel is. Hier volgt een ietwat ingekorte versie.

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

© JoostVH Photography

All pictures are © JoostVH Photography

Comments are closed.