‘………..’ Letterlijk mijn woorden toen ik hoorde dat ik genomineerd was voor de Red Bull Elektropedia Awards 2019 in de categorie ‘Best Music Photographer’. Letterlijk mijn woorden want ik was met verstomming geslagen.

De Red Bull Elektropedia Awards bekronen elk jaar muzikanten, festivals, producers,… die bezig zijn met elektronische muziek. Het is geen kleine prijs want de namen die de voorbije jaren een award gewonnen hebben zijn niet de minste. Er zijn verschillende categorieën, gaande van beste DJ tot beste artwork. In totaal zijn er 20 awards en een lifetime achievement award die dit jaar werd gewonnen door Pukkelpop en Dour.

Dit jaar werd de categorie nightlife photographer opengetrokken naar Best Music Photographer. En zo zag ik mijn kans om mee te doen. Ik stuurde 20 foto’s door die gemaakt zijn tussen 1 oktober 2018 en 30 september 2019. 20 foto’s, niet meer en niet minder. Dat was de opdracht. De periode van selecteren was kort maar dat was misschien maar goed ook. Zo kon ik niet te lang twijfelen aan mijn keuze.

30 oktober rond 8 uur ‘s ochtends. Een felicitatie bereikte me via whatsapp. Ik viel uit de lucht. Felicitaties? Waarom? Ik kreeg te horen dat ik in de shortlist stond van de categorie Best Music Photographer. Samen met 9 andere fotografen was ik dus genomineerd. Enkele minuten later kwam de bevestigende mail binnen…. Van mijn sokken geblazen. Wat een kick. Wat een gevoel. Heerlijk.

Maar…. (er is altijd een maar) De selectie op zich is een gigantische eer. Maar de kans op winst aan me voorbij laten gaan is geen optie, ook al is de kans klein want de concurrentie groot. Ik startte onmiddellijk met het bekend maken van mijn nominatie om het stemmen op mij te stimuleren.

Hoeveel stemmen ik al heb? Geen idee. Kan ik er nog gebruiken? Zeker wel. Ga dus maar naar awards.redbullelektropedia.be en breng je stem uit. Ik ben je nu al dankbaar !!!

Oh ja, mijn doorgestuurde selectie kan je vinden onder deze banner…

 

All pictures are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.