Elke jaar opnieuw, tot tevredenheid van vele mensen en vele goede doelen, is er Music For Life. Als je hier nog niet van gehoord hebt dan heb je het voorbije decennium vermoedelijk niet in Vlaanderen verbleven.

Soit, het is weer zover, MFL is in gang getrokken, de warmste week is begonnen. Warmste week voor warme mannen, vrouwen en kinderen.

The Flame is de concerttent die elk jaar opgesteld wordt om een benefietconcert in te geven. En op de eerste dag van MFL werd ook The Flame geopend.

Het eerste concert werd gegeven door The Kooks. Deze Engelse band speelde ten voordele van vzw Bas, stoere strijder. Deze vzw kwam tot stand nadat Bas, 6 jaar, jammerlijk overleed nadat hij een harttransplantatie had ondergaan. Bas wou zelf donor worden en hij stond dus veel af om andere kinderen te redden. Vzw Bas, stoere strijder werd daarop opgericht om orgaandonatie bij kinderen te ondersteunen en om informatie te geven. Een zeer nobel doel vind ik zelf.

Ik mocht dus naar The Flame om The Kooks in beeld te brengen.

Music For Life in provinciaal domein Puyenbroeck betekent gezelligheid, een aangename sfeer, mooie verhalen en warmte tussen de mensen. Het klinkt cliché maar het is echt zo.

The Kooks warmden me op. Het gesprek met de mensen van vzw Bas, stoere strijder beroerde me. De avond was er ééntje om niet snel te vergeten.

All pictures are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.