Woensdag 17 juli… Iets voor 11 uur.

Ik meld me aan bij de ticketingbalie van Brussels Airlines. Op het programma: een partyflight van Tomorrowland. Een handvol persmedewerkers blaast verzamelen. Ik tel 3 fotografen, een cameraman en een journalist. Samen trekken we naar de rest van het gezelschap waarmee ik de rest van de dag zal doorbrengen. Onder hen: Roger Van Damme, topchef, en DJ Licious.

Onze vlucht was nog niet klaar dus moesten we nog even wachten in de Lounge. Dat was al een ervaring op zicht want normaal mag je hier niet zomaar binnen. Een koffie met zicht op de tarmac vanuit een zeer relaxte zetel…. het mag ook eens een beetje luxueus zijn.

Dan werd het tijd om naar het vliegtuig te gaan. Amare stond op ons te wachten. Amare is een Airbus A320 die beschilderd werd om Tomorrowland in het daglicht te zetten. Ons gezelschap was intussen, door de aanwezigheid van enkele medewerkers en technici van Brussels Airlines,  aangegroeid tot 16 mannen en vrouwen.

De partyflight was voorzien tussen Ibiza en Brussel maar op dit moment was er geen vlucht naar Ibiza, dus maakten we een ommetje via Barcelona. Ik vraag me echt af of die passagiers wisten dat ze op de partyflight zaten…. Want niets wees in die richting.

De vlucht naar Barcelona was weer verwennerij. Business class…. eten, drinken, doekje om de handen te koelen, …. Babbeltje slaan met de crew,…. En intussen ook wat genieten van het zicht. Parijs lag erbij als een soort maanlandschap, en even later lag Barcelona te blinken aan de zee.

In Barcelona stapte iedereen uit, behalve wij dan. De cleaning ploeg deed zijn werk, wij hielpen een beetje met het veranderen van de hoofdkussentjes en even later zaten we op een quasi leeg vliegtuig richting Ibiza.

In die korte vlucht naar Ibiza begon alles langzaam op gang te komen om de partyflight echt te starten. Roger Van Damme deed verder aan zijn voorbereiding, DJ Licious werd geïnterviewd, 2 hostessen maakten zich klaar en trokken hun elfenpakje aan en ik…. ik nam nu ook mijn fototoestel uit mijn zak en maakte me klaar om te doen waarvoor ik gekomen was: fotograferen.

We landden in Ibiza. En toen begon de heksenketel. Snel een foto maken van de DJ in de cockpit en dan naar gate 8 waar er een gateparty was.

De gateparty was iets heel bizar. Beats galmden door de boxen, champagne en bier werden rijkelijk gedronken en mensen van verschillende nationaliteiten gingen wild te keer. De vlaggen waren ook al goed van de partij en maakten het iets makkelijker om nationaliteiten te herkennen. Ik zag de vlag van Amerika, Nieuw-Zeeland, Brunei, Israël, Iran, Brazilië,…

Maar we waren reeds laat en konden dus amper de sfeer opsnuiven. Maar ik kan me wel een beeld vormen van hoe ze hier moeten gereageerd hebben toen ze Amare zagen landen en naar de gate taxiën….

Tijd om aan boord te gaan. Iedereen kreeg een Tomorrowland-krantje en installeerde zich op hun partyseat.

De vlucht ving aan. Rustig en beheerst trok Amare zijn neus op richting Brussel. En toen het lichtje van de gordels uitging …. ja toen begon het pas. Roger Van Damme maakte zijn dessert af en het uitdelen begon.

De passagiers genoten van het chocoladedessert. Ik zag genietende gezichten. Intussen werd de DJ booth opgetrokken. Boxen werden aangesloten en de glowsticks werden ook getest.

Nadat de bordjes opgeruimd waren werden de raampjes gesloten, werden de sfeerlichten aangezet en galmden de eerste beats door de boxen.

Wat volgde was iets heel bizar. Een feest op 10000 meter hoogte. Om veiligheidsredenen moest iedereen blijven zitten maar dat bleek moeilijker dan gedacht. De 2 hostessen dansten door de gang en de passagiers lieten hun armen meezwieren op de maat van de muziek. Gejoel en gejuich, ook dat was erbij.

De vlucht was kort…. veel te kort. Alles moest opgeruimd worden want de landing werd ingezet. Met een beetje vertraging landden we in Brussel. Nog snel enkele foto’s langs het vliegtuig… en dan de bus op.

Voor de passagiers was dit dé start van een zot weekend. Voor mij was dit een unieke ervaring.

Maar genoeg geleuterd…. Ik heb vooral gefotografeerd. Ik ga nu de rest van de foto’s tonen. Klaar? Start:

 

All pictures are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.