Zondag 28 mei 2023. Ik trok op mijn gemak naar Brussel om er verslag uit te brengen van Core festival.

Core festival is een samenwerking tussen Tomorrowland en Rock Werchter. Vorig jaar werd dit festival een eerste keer gelanceerd met als besluit: er zit potentieel in en we kunnen de werkpuntjes wel wegwerken. Ik had er toen ook al graag bij geweest maar door omstandigheden moest ik passen. Jaargang 2, tweede poging om erbij te zijn.

Het festival vindt plaats in het Ossegempark. Dit park, gelegen in de schaduw van het Atomium is een fantastich plekje om te toeven. Dit was al ontdekt door de organisaties van Brossela folk festival en Couleur Café.

Een tocht tussen de bomen, af en toe een glimp van het Atomium en daar stond ik dan, aan de persingang. En niet veel later nestelde ik me in één van de containers in de backstage, de ruimte waar alle persmedewerkers aan de slag kunnen. De ramen stonden open want het was eindelijk eens een weekend met zon, veel zon.

Ik trok om 14 uur al naar de Endoma-tent. Dit was samen met de Arde-stage dé plek waar je live concerten kon zien. De andere locaties waren weggelegd voor DJ’s. En zo trok de dag zich op gang. Een dag vol muziek. Ik ben oude bekenden tegen gekomen, heb zelfs een beetje gedanst tussen de lasers. Ik heb me vooral top geamuseerd.

Core festival was misschien niet uitverkocht maar ik merk wel dat er zachtjes enthousiasme begint te ontstaan voor dit festival. Volgend jaar terug? Tzalwelzijn !!!!

Hoogtepunten:

  • Glints
    • Hoe hij het hoofdpodium alleen in vuur zette…. legend!!
  • Little Simz
    • Deze vrouw trok alleen het podium op om zich later te versterken met een band. Maar dat was niet nodig. Deze powerwoman kan het alleen aan.
  • Bolis Pupul
    • Hij treedt ook op als frontman van zijn eigen muziek. En hoe !? Heerlijke muziek die me niet deden stilstaan.

Lees zeker ook de recensie van deze dag op Dansende Beren.

Comments are closed.