Ian Clement, de frontman van Wallace Vanborn, ging enkele jaren geleden solo en deed dat op een zeer innemende manier. Nu is hij na een lange stilte terug met nieuw solo-werk. En om zijn werk voor te stellen trok hij naar de immens mooie Minard.

Deze zaal waar vroeger veel gelachen werd in Gents volkstoneel is een parel. En het voorprogramma was dat ook. Lyenn is ook een soloproject. Ik ken zijn muziek al een tijdje maar de laatste weken lag het weer veel op. En dan hem plots zien als voorprogramma was een mooie extra. Lyenn, bassist bij Dans Dans en ook bij Mark Lanegan, speelde helemaal alleen zijn zachte muziek. Zijn zachte duistere noten, zijn specifieke stem, als een geheel uit een film noir….

Dan werd het tijd voor Ian Clement. Direct werd duidelijk dat deze muziek helemaal anders is. Niet minder mooi, integendeel, maar anders. Nieuwe nummers en muziek van zijn eerste soloplaat wisselden elkaar af. Het publiek wist het wel te smaken.

Zijn stem, warm en pakkend, zijn bindteksten zacht en half fluisterend. En dan energie, dan weer die intimiteit…. Een mooie mix die me zeker wist te bekoren.

Als een vinger die langzaam over je nek gaat, zo werd ik door de muziek behaagd. Ik genoot op alle vlak. En intussen nam ik natuurlijk ook enkele foto’s.

Genoeg gebabbeld, tijd voor de foto’s:

All pictures are ©️ JoostVH photography

Comments are closed.