20 januari…. Mijn concertjaar start. En daarvoor keer ik terug naar de Ancienne Belgique.

De rit naar Brussel verliep verbazend vlot. Zo weinig verkeer…. De mist legt een deken over de weg, een stroom van rode lichten wijst de weg.

Sneller dan verwacht parkeerde ik mijn wagen. Even liep ik een beetje verloren; kompasloos. Maar de drukte van de Anspachlaan trok me in de juiste richting.

Enkele minuten later stond ik al in de grote zaal. Deze zaal blijft me verbazen. Steeds weer geniet ik ervan om daar in de front te mogen staan.

Het voorprogramma kon ik nog een deel meepikken maar ik moet eerlijk zijn… het bekoorde me niet. Ik zat eerlijk gezegd meer met mijn hoofd bij andere zaken…. Mijmerend over hoe lang het weer geleden was dat ik in die zaal stond. Eigenlijk nog niet zo lang geleden maar het leek een eeuwigheid. En het voelde ook anders dan voorheen.

Soit, ik geraakte aan de praat met een collega fotograaf. Beetje bijpraten is altijd leuk. Over fotografie, werk, …. beetje over van alles en nog wat.

20.26 uur: tijd om de front in te duiken. Een begroeting van een collega die daar al stond te wachten: ‘hoe schoner de avond…’ Zeker en vast niet voor mij bedoeld. 😉

EEn korte check van de security en dan gingen de lichten uit. Keane begon met de mededeling dat ze door de AB op een strikt schema zijn gezet maar dat ze zoveel nummers als mogelijk gingen spelen. Ze hadden er zin in, zoveel was duidelijk.

En ik? Ik deed mijn werk en genoot intussen van een fijn optreden.

De AB…. Bijna gaan ze er enkele vernieuwingen doorvoeren, beetje renoveren hier en daar. Maar voor mij is de AB nu al veranderd. Maar wat blijft is hetzelfde: de AB is een sublieme zaal met fantastische klanken.

All pictures are ©️ JoostVH Photography

Comments are closed.