Ik mocht weer eens op bezoek naar Paleis 12. Deze multifunctionele zaal is ook een concertzaal en kan tot 15000 bezoekers laten genieten van grote namen in de muziekwereld. En ondanks het feit dat deze gelegen is aan de Brusselse ring en dat er veel parkings zijn rondom deze zaal is het elke keer een hele karwei om er te geraken. Een ritje naar de AB in het centrum gaat verrassend genoeg steeds veel vlotter.

Maar ja, het mocht weer niet zijn. File op de E40 en file op de R0. Het gevolg was dat ik het voorprogramma volledig gemist had. Nu ja, erg was dat blijkbaar niet want een bevriend fotograaf had er na 2 noten al genoeg van gehoord en kreeg dus de kans om me even een bezoek te brengen terwijl ik wachtte op de begeleiding.

De regels waren duidelijk: 2 nummers mochten we fotograferen vanuit de front; het derde nummer was Front of House (vakterm voor achteraan de zaal).

Ruim 25 minuten voor aanvang van het optreden werden we de front in geleid. Enkele fans vroegen of ik rap een foto kon nemen van hen. Zo heb ik dus de kwaliteit van 6 verschillende GSM rap kunnen vergelijken.

Maar dan was het 21 uur. De lichten gingen uit en Lenny kwam tevoorschijn, op een verhoog achteraan het podium. Gedurende 2 nummers bleef hij op dat verhoog staan. Relatief statisch. We liepen heen en weer in de front op zoek naar een leuke invalshoek. 2 korte nummers later werden we alweer uit de front gejaagd. Als een bende ganzen op speed volgden we de security naar de tribune achteraan de zaal. Daar kregen we nog een half nummer de tijd om een foto te maken. Lenny was intussen van zijn verhoog gekomen maar de afstand tussen hem en ons was nog groter geworden.

Na 3 songs was het gedaan, het fototoestel moest weg. Maar Lenny bleef gaan. Heerlijk. Het was lang geleden dat ik hem nog live gezien had. Toen gaf hij elk nummer een minutenlange outro dat snel verveelde. Deze keer was dat veel minder, wat het tempo van het optreden zeker ten goede kwam.

Lenny zijn broek scheurde deze keer niet open maar hij scheurde wel door Paleis 12. En ik? Ik keerde terug naar huis met een heerlijk hemels gevoel en met slappe benen. Got to love your passion.

All pictures are ©️ CPU – Joost Van Hoey

Comments are closed.